You are here

Schedule and Events

Main Events

Pre-Conference Dinner

Thursday, June 18
5:30 - 8:00 pm
Details TBD


Welcome Reception

Friday, June 19
5:30 - 7:30 pm
Le Centre Sheraton


Editors Canada AGM

Saturday, June 20
3:30 - 5:30 pm
Le Centre Sheraton

 

Banquet

Saturday, June 20
6:30 - 10:00 pm
Le Centre Sheraton

 

FRIDAY, JUNE 19 / VENDREDI 19 JUIN

 

Room 1 / Salle 1

Room 2 / Salle 2

Room 3 / Salle 3

Room 4 / Salle 4

Room 5 / Salle 5

9:00-10:00 /
 9 h à 10 h

Sessions / Séances

Premium seminar: Introduction to the Tools and Techniques of Technical Writing

 

 


9:00 to 12:00 /
9 h à 12 h

Premium seminar: 
L’adaptation-révision des textes des jeux vidéo pour le marché franco-canadien

 

 

9:00 to 12:00 /
9 h à 12 h

10:00-10:15 /
 10 h à 10 h 15

BREAK / PAUSE

10:15-11:15 /
 10 h 15 à 11 h 15

Sessions / Séances

11:15-11:30 /
 11 h 15 à 11 h 30

BREAK / PAUSE

11:30-12:30 /
 11 h 30 à 12 h 30

Sessions / Séances

12:30-2:30 /
 12 h 30 à 14 h 30

LUNCH (not included) / DÉJEUNER (non compris)

Premium seminar: 
Gender and Language: writing about gender identity and expression in the 21st century

 

1:30 to 4:30 /
13 h 30 à 16 h 30

Premium seminar:
Les dictionnaires
en ligne :
utiles ou pas?

 



1:30 to 4:30 /
13 h 30 à 16 h 30

2:30-3:30 /
 14 h 30 à 15 h 30

Sessions / Séances

3:30-3:45 /
 15 h 30 à 15 h 45

BREAK / PAUSE

3:45-4:45/
 15 h 45 à 16 h 45

Sessions / Séances

4:45-5:30 /
 16 h 45 à 17 h 30

BREAK / PAUSE

5:30-7:30 /
 17 h 30 à 19 h 30

Welcome Reception / Réception d’accueil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SATURDAY, JUNE 20 / SAMEDI 20 JUIN

 

Room 1 / Salle 1

Room 2 / Salle 2

Room 3 / Salle 3

Room 4 / Salle 4

Room 5 / Salle 5

8:45-9:30 /
8 h 45 à 9 h 30

Opening Keynote / Discours d’ouverture

9:30-9:45 /
9 h 30 à 9 h 45

BREAK / PAUSE

9:45-10:45 /
9 h 45 à 10 h 45

Sessions / Séances

10:45-11:00 /
10 h 45 à 11 h

BREAK / PAUSE

11:00-12:00 /
11 h à 12 h

Sessions / Séances

12:00-1:00 /
12 h à 13 h

LUNCH / DÉJEUNER

1:00-2:00 /
13 h à 14 h

Sessions / Séances

2:00-2:15 /
14 h à 14 h 15

BREAK / PAUSE

2:15-3:15/
14 h 15 à 15 h 15

Sessions / Séances

3:15-3:30 /
15 h 15 à 15 h 30

BREAK AND AGM REGISTRATION / PAUSE ET INSCRIPTION À L'AGA

3:30-5:30 /
15 h 30 à 17 h 30

Annual General Meeting / Assemblée générale annuelle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SUNDAY, JUNE 21 / DIMANCHE 21 JUIN

 

Room 1 / Salle 1

Room 2 / Salle 2

Room 3 / Salle 3

Room 4 / Salle 4

Room 5 / Salle 5

9:30-10:30 /
9 h 30 à 10 h 30

Sessions / Séances

10:30-10:45 /
10 h 30 à 10 h 45

BREAK / PAUSE

10:45-11:45 /
10 h 45 à 11 h 45

Sessions / Séances

11:45-1:00 /
11 h 45 à 13 h

LUNCH / DÉJEUNER

1:00-2:00 /
13 h à 14 h

Sessions / Séances

2:00-2:15 /
14 h à 14 h 15

BREAK / PAUSE

2:15-3:15 /
14 h 15 à 15 h 15

Sessions / Séances

3:15-3:30 /
15 h 15 à 15 h 30

BREAK / PAUSE

3:30-4:30 /
15 h 30 à 16 h 30

Closing Keynote / Discours de fermeture